PUNO

پانــو- سفـارش آنلاین انــواع نان در شــیراز

چه طور نون سنگک بپزیم؟

    
تعداد بازدید: 962
    
زبان : فارسی
         
دسته بندی : عمومی
تاریخ درج خبر : 1399/1/24

نان سنگک یکی از محبوب ترین و پر کاربردترین نان های مورد استفاده در سفره ما ایرانی هاست.

تاریخچه این نان بسیار قدیمی به عصر ساسانی ها بر میگردد.

برای تهیه این نان بسیار محبوب و خوشمزه در خانه به مواد زیر نیاز دارید.

 

مواد لازم برای پخت سنگک خانگی:

۲.۵ پیمانه آب گرم

۳ پیمانه آرد سبوس دار

۱ پیمانه آرد سفید

۱ قاشق غذاخوری خمیر مایه

۴ قاشق غذاخوری دانه کنجد

۱.۵ قاشق چایخوری نمک

۲ قاشق غذاخوری روغن

به تعداد لازم قلوه سنگ های ریز (مثل سنگ های آکواریوم)

 

در یک کاسه دارای عمق خمیر مایه را با ۱/۴ پیمانه از آب گرم مخلوط می کنیم. سر کاسه را بپوشانید و بگذارید به مدت ۵ دقیقه بماند .

نمک را در ۱/۲ پیمانه آب گرم حل کنید و به مایه خمیری که قبلا آماده کرده بودید اضافه کنید و بگذارید برای ۱۰ دقیقه بماند.

سپس مابقی آب گرم را که ۳/۴ پیمانه هست به همراه هر دو آرد سفید و سبوس دار به مایه خمیر اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید تا خمیر به دست بیاد. خمیر به دست آمده در این مرحله شل هست.

یک کاسه دیگر را آماده کنید و دو قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید.

خمیر را داخل کاسه رها کنید و رویش را با یک پارچه بپوشانیدو اجازه دهید که به مدت ۷ الی ۸ ساعت استراحت کند.

فر را روی دمای ۲۶۰ درجه سانتی گراد قرار دهید و از قبل بگذارید تا فضای فر کاملا گرم شود، حالا سنگ ریزه ها را داخل سینی که میخواهید نان را در آن بپزید کاملا پخش کنید و بگذارید در فر برای ۳۰ دقیقه گرم شود.

سینی دیگر یا سطحی را چرب کرده و همچنین مقدار مناسبی آب روی سطح بپاشید تا سطح مرطوب شود و خمیر را روی آن پهن کرده و به چند خمیر کوچکتر تقسیم کنید(وزن حدودی خمیر های کوچک میتواند ۱۵۰ گرم باشد).

نکته مهم در این بخش، کاربرد صحیح آب هست. با دستان خیس خمیر ها را پهن کنید و رویش دانه های کنجد بپاشید.

حالا سینی که از سنگریزه پر کرده بودید را از فر بیرون آورده و خمیرها را به آرامی روی سنگ های داغ پهن کنید.

دقت داشته باشید که خمیر سنگک حالت کشدار دارد و باید به آرامی و با دقت خمیر را لیز دهید و روی سنگ ها پهن کنید.

سینی را دوباره درون فر قرار دهید و اجازه دهید که نان ها ۱۵ الی ۲۰ دقیقه درون فر بمانند.

نان سنگک شما آماده است و میتوانید به راحتی مانند نان های نانوایی استفاده کنید.

نوش جان

 

 

از   0   رای
0

دیدگاه شما


“ کیفیت نان، زمان رسیدن و سلامت شما را تضمین می کنیم ”

با پانــو همــــراه باشــید